Tandudtrækningsprotese

Naturlige tænder som ikke længere kan bevares kan erstattes med en tandudtrækningsprotese også kaldet en immidiatprotese. Det vil sige at tandprotesen fremstilles og gøres færdig op til tandudtrækning hos din egen tandlæge. Efter tandudtrækning placeres den færdige tandprotese i munden og fungerer dermed som et slags plaster. Hullet efter tanden lukkes af tandprotesen og sårene efter tandudtrækning holdes rene. Herved heler munden hurtigere og gummerne bevares bedst muligt. Med en tandudtrækningsprotese går du derfor på intet tidspunkt uden tænder.  Den fremstilles så den så vidt muligt bevarer dit naturlige udseende og kan gengive særlige kendetegn.

Gummerne vil efter tandudtrækning langsomt svinde ind. Derfor vil der være behov for efterjustering af tandprotesen i det efterfølgende halve til hele år.

Har man fået en tandudtrækningsprotese kan jeg indenfor en time nemt og hurtigt fylde tandprotesen op svarende til det som gummen er svundet. Det vil man typisk gøre 1-3 gange.

Efter 6-12 måneder vil det blive nødvendigt at duplikering tandprotesen. Det vil sige du skal undvære din tandprotese i 24 timer. Herved får du en tandprotese der sidder bedre og er næsten som ny.