Hygiejne

Gode råd om tandprotese og mundhygiejne

En god mundhygiejne opnås ved omhyggelig daglig rengøring af protese, gummer og de naturlige tænder.

Den bedste måde at renholde tandproteser er ved mekanisk renhold, dvs. børstning med protesebørste mindst 2 gange dagligt.

Brug ikke tandpasta. Det indeholder slibemiddel som ridser tandprotesens overflade. Det vil betyde at tandprotesen over tid får et mat udseende og nemmere vil tage imod skidt og snavs, som plak, tandsten og belægninger fra te, kaffe, vin og tobak. Som udgangspunkt kan du bruge helt almindelig flydende håndsæbe. På klinikken sælger jeg diverse rense- og plejeprodukter. Kig gerne forbi klinikken og se hvilke produkter jeg har til renhold at tandproteser.

Et godt råd er at lægge sin tandprotese i husholdningseddike en time én gang om ugen. Det forebygger dannelsen af tandsten på tandprotesen.

Naturlige tænder og implantater børstes med en blød tandbørste, evt. med en smule tandpasta på. Brug meget gerne en elektrisk tandbørste.

Husk også at børste gummer, tandkød og tunge. Det øger blodcirkulationen i mundhulen, giver dig sundt tandkød og hjælper og forebygger mod sygdomme i munden.

Skyl gerne tandprotese og egne tænder efter hvert måltid.

Sover du uden protesen om natten, rengøres den og lægges tørt for at undgå bakteriedannelse.