12

Delprotesen

Mangler du en eller flere naturlige tænder kan de erstattes af en delprotese. En delprotese holdes fast ved hjælp af bøjler på de sunde naturlige tænder. Den giver en god fastsiddende tandprotese og en god tyggefunktion.

 

Der findes forskellige typer delproteser.

 

En unitor delprotese er en stelkonstruktion i metal. Stellet er en chrom kobolt legering – et meget stærkt materiale – der ikke fylder meget og som føles enkelt og behageligt i munden. En unitor er en god løsning til dig, som har flere sunde og stærke tænder, der kan virke som fæste for en tandprotese. Belastningen fra en unitor tandprotese ligger direkte på tænderne, som egne naturlige tænder er bygget til at kunne klare.

 

En delprotese i akryl eller print bruges ofte som en midlertidig tandprotese – fx en smileprotese som typisk kun erstatter 1-3 tænder. Delproteser i akryl fylder mere og belaster gummer og egne tænder forkert. Ofte ses et større gummesvind ved en delprotese i akryl pga. den forkerte belastning. Den vil ofte være ustabil og sidde dårligere end fx en unitor tandprotese.

 

En Peek delprotese er et helt nyt og meget let materiale. Det er biokompatibelt og fræses i vores VHF S5 fræsemaskine. Ikke nok med at materialet er let, så har det også en fantastisk pasform. Mange patienter er utrolig glade for denne løsning.

 

En Orthoflex delprotese er et blødt og gennemsigtigt materiale. Denne type protese kan bruges som en midlertidig løsning ex. inden en implantatbehandling. Orthoflexen er også godkendt til vedvarende brug. Den skåner gummer og tænder og har en fantastisk pasform.

 

Delproteser kan også fremstilles med implantater så synlige bøjler helt undgås. Herved opnår man et bedre kosmetisk resultat.