Implantatprotesen

Trykknap- / implantatprotese

Har du mistet alle dine egne naturlige tænder, men stadig ønsker en tandprotese der sidder fast, kan implantatprotesen være løsningen for dig. Med denne type tandprotese behøver du ikke være nervøs ved at tandprotesen løsner sig, når du taler eller spiser.

 

I dag er det muligt at sætte en tandprotese fast ved hjælp at et trykknapsystem. I munden indopereres tandimplantatet – en slags kunstig tandrod. Svarende til implantatet monteres en trykknap i tandprotesen, som derved klikker fast på tandimplantatet i munden.

 

En implantatprotese sidder fast, men er stadig en aftagelig tandprotese som du selv kan fjerne. Dvs. tandprotesen skal tages ud hver dag og børstes ligesom almindelige tandproteser. Gummer og tandimplantater skal også børstes dagligt. Tandimplantatet bør efterses til en årlig kontrol hos din egen tandlæge.

 

Hvis du ønsker en implantatbehandling så vil du blive henvist til tandlæge Helle Toftgård. Helle Toftgård – med speciale i kæbekirurgi – har henvisningspraksis i Viborg og har mere end 20 års erfaring med tandimplantatbehandlinger og andre operationer i mundhule. Derudover underviser Helle Toftgård de studerende på Århus Tandlægehøjskole. Du kan læse mere om Helle Toftgård på www.alfatandklinik.dk.